Kurpitsapiirakka, Maidoton

Pohja

3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä

Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia

Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.

Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.

Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.

Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.

riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g23g77kcal2.7g13.5g0.6g2.7g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)13g90kcal0g0g10g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Vesi5.6g0kcal0g0g0g0g
Kurpitsa 63g10kcal0.5g1.3g0.1g1.3g
Sokeri 16g66kcal0g16.2g0g0g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g38g60kcal0.3g2.3g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana363g688kcal12.2g72.6g36.8g8g
Valittu annoskoko181g344kcal6.1g36.3g18.4g4g
Annoskoko puolitettuna91g172kcal3.1g18.2g9.2g2g
Arvot/100g100g190kcal3.4g20g10.1g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313875