Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt31g14kcal1g1.5g0.5g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai75g263kcal9g53.2g1.6g2.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g5g3.2kcal0.2g0g1.2g0g
Kananmuna kuoreton 7.5g11kcal0.9g0g0.8g0g
Voi 13g91kcal0.1g0g10.2g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Rusinat (Rainbow) 1 pss13g40kcal0.4g8.9g0.1g1.2g
Sekahedelmä, kuivattu 13g28kcal0.4g5.5g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana363g1080kcal25g181.4g29g9.6g
Valittu annoskoko182g540kcal12.5g90.7g14.5g4.8g
Annoskoko puolitettuna91g270kcal6.3g45.4g7.3g2.4g
Arvot/100g100g298kcal6.9g50g8g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984