Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 55g167kcal4.8g30.5g1g7.6g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.8g0.4g1.1g
Auringonkukansiemen 13g74kcal2.9g1.6g6.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g738kcal22.2g117.4g15.2g18.8g
Valittu annoskoko182g369kcal11.1g58.7g7.6g9.4g
Annoskoko puolitettuna91g185kcal5.6g29.4g3.8g4.7g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.3g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525