Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g89g54kcal1.3g11.6g0.1g0.8g
Voi 13g97kcal0.2g0.1g10.9g0g
Sipuli (kuorittu)8.9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen36g12kcal1.2g1.7g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 13g44kcal0.3g0.4g4.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 3.6g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g545kcal10.4g54g31.8g3.4g
Valittu annoskoko182g272kcal5.2g27g15.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna91g136kcal2.6g13.5g8g0.9g
Arvot/100g100g150kcal2.9g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258