Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 250g190kcal4.7g38.7g0.5g2.5g
Porkkana 65g21kcal0.4g3.6g0.1g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g35g4.9kcal0.3g1g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g20g24kcal0.6g1.1g2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 7.5g23kcal0.7g2.5g1g0.1g
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Lohifilee 200g391kcal37.4g0g27g0g
Katkarapu 90g62kcal13g0g1g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g70g70kcal2.8g14g0.3g0g
Valkopippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 3.5g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami, annos 3g1.5g3.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Valkosipuli, tuore, silputtu7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3620g1730kcal122.8g130.6g75.6g12.6g
Valittu annoskoko1810g865kcal61.4g65.3g37.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna905g433kcal30.7g32.7g18.9g3.2g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674