Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 851g249kcal8g38.3g3.4g16.2g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g188g53kcal1.1g11.2g0.4g4.7g
Persilja 6.3g1.7kcal0.1g0.1g0g0.5g
Minttu, tuore (-), annos 1g1.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Riisi tumma 150g524kcal10.5g108.1g3.5g6g
Oliiviöljy 113g996kcal0g0g112.6g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)250g513kcal37.5g6.3g37.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.3g1.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3630g4810kcal121g352.4g315.8g63.6g
Valittu annoskoko1815g2405kcal60.5g176.2g157.9g31.8g
Annoskoko puolitettuna908g1202kcal30.3g88.1g79g15.9g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=390211