Karppiunelmat

Uuni 150 astetta.

Sekoita makeutusaine ja voi ilmavaksi.

Lisää joukoon öljy ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Jos annat taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin siitä tulee "leivottavampaa", voit esim.

pyöritellä palloiksi, mutta ei ole pakollista.

Nostele lusikalla paperin päälle uunipellille (näistä tulee lastumaisia, joten pellille mahtuu esim. 4x4).

Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Huom, alkuperäisessä ohjeessa käytetty 1 dl sukrinia, kokeilin niin, että on karppisokeria sen verran, että vatkautuu, ja sitten n. 1 tl cologrania lisäksi.

Öljynä voi käyttää mitä tahansa, ja sen oikea kokonaismäärä on 0,5 dl, mulle sattui tässä pikku virhe, ja siksipä pikkuleivistä ei tullut ihan rapeita vaan vähän pehmeitä :)

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Tarina67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 33g242kcal0.4g0.1g27.1g0g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g33g0kcal0g0g0g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Seesamiöljy, Amoy20g180kcal0g0g20g0g
Mantelijauhe (Mauste sallinen), annos 10g33g194kcal7.3g6.6g16.9g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g22g69kcal3.8g12g0.6g2.9g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.5g0g0g
Hunaja 13g44kcal0.1g10.8g0g0g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g1852kcal23.4g68.4g169.2g5.8g
Valittu annoskoko182g926kcal11.7g34.2g84.6g2.9g
Annoskoko puolitettuna91g463kcal5.9g17.1g42.3g1.5g
Arvot/100g100g509kcal6.4g18.8g46.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301579