Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 50g65kcal10.6g0g2.5g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g6g1.7kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g2.8g2.5kcal0.1g0.1g0.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.7g5.1kcal0g0g0.6g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 17g7kcal0.1g0.7g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.5g1.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g168kcal21.8g2.8g6.6g0.6g
Valittu annoskoko182g84kcal10.9g1.4g3.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna91g42kcal5.5g0.7g1.7g0.2g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291