Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 113g44kcal1.1g7.7g0.3g2.1g
Vadelma 38g15kcal0.4g1.5g0.3g1.4g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 9g4.2kcal0g0.9g0g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g13g4.9kcal1.2g0g0g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana365g213kcal5.4g39g1.2g7g
Valittu annoskoko182g107kcal2.7g19.5g0.6g3.5g
Annoskoko puolitettuna91g53kcal1.4g9.8g0.3g1.8g
Arvot/100g100g58kcal1.5g10.7g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100238