Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 15g60kcal0g14.8g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g4.3g14kcal0.8g1.8g0.3g0.8g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl23g84kcal2.7g16.7g0.5g0.8g
Leivinjauhe 1.3g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Neljänviljanhiutale 5.2g17kcal0.5g3g0.2g0.6g
Fariinisokeri6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.9kcal0g0.4g0g0g
Rypsiöljy 7.8g69kcal0g0g7.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 17g7.9kcal0.5g0.8g0.3g0g
Raparperi 87g29kcal0.6g4.8g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana364g657kcal13.8g97.8g21.2g6.8g
Valittu annoskoko182g329kcal6.9g48.9g10.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna91g164kcal3.5g24.5g5.3g1.7g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.8g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733