Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio63g41kcal6.2g2.6g0.2g0g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.7g8.7g0g
Mantelirouhe, 1 rkl15g87kcal3.2g0.8g7.6g1.7g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g19g23kcal0.1g5.6g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana365g1052kcal24g64g76.6g3.6g
Valittu annoskoko182g526kcal12g32g38.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna91g263kcal6g16g19.2g0.9g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965