Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot12g33kcal1.6g0.1g3g0g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g11g3.3kcal0.1g0.4g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa66g92kcal18.1g0g1.6g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 16g64kcal0.3g0.4g6.9g0g
Crowmoor siideri55g22kcal0g2.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.6g12kcal0g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana366g465kcal40.8g8.2g25.6g0.8g
Valittu annoskoko183g232kcal20.4g4.1g12.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna92g116kcal10.2g2.1g6.4g0.2g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542