Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4g11kcal0.4g0.7g0.8g0g
Sokeri 0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Pekoni (Dulano)50g128kcal9g1.6g9.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha160g266kcal30.4g0g16g0g
Soijakastike 7.2g4.3kcal0.4g0.7g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)2g4kcal0g1g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Siirappi, tumma12g38kcal0g8.9g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Porkkana 90g29kcal0.6g5g0.2g2.3g
Peruna, keskikokoinen 60g70g42kcal1.1g9.1g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali380g80kcal4.6g12.9g0.8g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g1249kcal94.6g87.4g55.2g24.2g
Valittu annoskoko1820g625kcal47.3g43.7g27.6g12.1g
Annoskoko puolitettuna910g312kcal23.7g21.9g13.8g6.1g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918