Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 148g600kcal0g147.6g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl209g709kcal29.2g133.5g6.5g11.5g
Vehnänalkio, 0,25 dl44g139kcal12.6g14.3g3.5g6.1g
Leivinjauhe 8.7g15kcal0.5g3.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl87g782kcal0g0g86.9g0g
Rahka, valio261g170kcal26.1g11g0.8g0g
Mustikka metsä- 313g138kcal1.6g20g1.9g10.3g
Kananmuna kuoreton 382g546kcal47.8g1.1g39.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 348g119kcal10.6g17.4g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g83kcal0g20.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g6601kcal256.8g737.8g278.2g55.8g
Valittu annoskoko1820g3301kcal128.4g368.9g139.1g27.9g
Annoskoko puolitettuna910g1650kcal64.2g184.5g69.6g14g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558