Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi833g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 46g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g150g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Peruna, vanha, kuorittu 167g127kcal3.1g25.8g0.3g1.7g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Lohifilee 333g651kcal62.3g0g45g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 167g550kcal3.3g5g58.3g0g
Kalaliemikuutio 18g56kcal1.8g6.2g2.6g0.2g
Voi 23g169kcal0.3g0.1g19g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g3262kcal146.8g104.4g251.6g15.6g
Valittu annoskoko1820g1631kcal73.4g52.2g125.8g7.8g
Annoskoko puolitettuna910g816kcal36.7g26.1g62.9g3.9g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811