Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 192g274kcal24g0.6g19.7g0g
Sokeri 297g1205kcal0g296.4g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 407g74kcal2.3g10.2g1.6g2.9g
Rypsiöljy 210g1852kcal0g0g209.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 454g1557kcal46.2g317.7g5.4g15.9g
Leivinjauhe 12g20kcal0.6g4.4g0g0.1g
Ruokasooda 12g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl151g968kcal21.2g5.1g95.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7g25kcal0.2g5.6g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g37kcal0g9.2g0g0g
Rusina 70g204kcal2g42g0.3g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3640g12434kcal193g1382.4g664g51.4g
Valittu annoskoko1820g6217kcal96.5g691.2g332g25.7g
Annoskoko puolitettuna910g3108kcal48.3g345.6g166g12.9g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980