Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 162g462kcal25.1g0.3g40.5g0g
Sinappi 41g53kcal1.8g5.7g2.4g0.7g
Rypsiöljy 1459g12904kcal0g0g1459.2g0g
Viinietikka 122g25kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 16g46kcal1.7g6.9g0.3g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3648g26980kcal57.2g27g3004.8g9.8g
Valittu annoskoko1824g13490kcal28.6g13.5g1502.4g4.9g
Annoskoko puolitettuna912g6745kcal14.3g6.8g751.2g2.5g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868