Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 292g883kcal52.4g141.7g2.9g31.3g
Vesi, vesijohtovesi 1169g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Naudanliha keskiarvo 146g223kcal28.2g0g12.3g0g
Sianliha keskiarvo 146g319kcal26.7g0g23.8g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3654g2889kcal216.4g290.2g78.2g65g
Valittu annoskoko1827g1444kcal108.2g145.1g39.1g32.5g
Annoskoko puolitettuna914g722kcal54.1g72.6g19.6g16.3g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019