Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 133g32kcal2.4g2.9g0.4g3.1g
Oliiviöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Tonnikala öljyssä 31g59kcal8.4g0g2.8g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1kcal0g0.1g0g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana366g267kcal22g6.6g15.4g6.2g
Valittu annoskoko183g134kcal11g3.3g7.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna92g67kcal5.5g1.7g3.9g1.6g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083