Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa38g6.5kcal0.2g1g0.2g0.3g
Miniluumutomaatti, annos 250g27g5.5kcal0.2g0.9g0.1g0g
Purjosipuli 22g5kcal0.4g0.5g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Maa-artisokka 44g20kcal0.2g3.6g0.1g1.7g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)22g13kcal0.2g1g0.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa8.7g26kcal2g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana367g165kcal6.6g16.6g6.6g6g
Valittu annoskoko184g82kcal3.3g8.3g3.3g3g
Annoskoko puolitettuna92g41kcal1.7g4.2g1.7g1.5g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090