Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 85g28kcal0.5g4.7g0.2g2.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 61g47kcal1.2g9.5g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.6g4.9kcal0.2g0.2g0.4g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g4.8kcal0.5g0.7g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 4.4g7.6kcal0.3g0.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana367g197kcal6g32.6g2.8g6.4g
Valittu annoskoko184g99kcal3g16.3g1.4g3.2g
Annoskoko puolitettuna92g49kcal1.5g8.2g0.7g1.6g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242