Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g497g1645kcal42.7g267.3g45.2g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen188g1352kcal1.9g1.9g150.2g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g501g421kcal5.5g91.6g2g9g
Kuohukerma,valio,2dl250g851kcal5g7.5g87.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka19g75kcal0g18.6g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g376g1765kcal28.2g244.1g75.1g18.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3660g12216kcal166.6g1262g720.2g55.6g
Valittu annoskoko1830g6108kcal83.3g631g360.1g27.8g
Annoskoko puolitettuna915g3054kcal41.7g315.5g180.1g13.9g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.5g19.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163