Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%24g19kcal0.8g1.4g1.2g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g13g37kcal2g0.4g3g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)132g36kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Kukkakaali503g99kcal9.1g11.1g1g11.6g
Vesi899g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )6g54kcal0g0g6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3660g805kcal36.4g105g23.6g32.6g
Valittu annoskoko1830g402kcal18.2g52.5g11.8g16.3g
Annoskoko puolitettuna915g201kcal9.1g26.3g5.9g8.2g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100525