Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4794g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g610g1953kcal69.6g372.8g17.1g73.8g
Siirappi 87g263kcal0.1g64.6g0g0g
Suola, annos 3g44g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 118g329kcal17.7g30.6g5.1g45.9g
Vehnälese 131g298kcal17.4g20.1g5.9g49g
Ruisjauho (Rainbow)436g1395kcal43.6g274.6g10g61g
Vehnäjauho puolikarkea 3683g12636kcal375.3g2577.9g44.2g128.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl98g883kcal0g0g98.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g35511kcal1047.4g6681.2g360.8g717.2g
Valittu annoskoko10000g17755kcal523.7g3340.6g180.4g358.6g
Annoskoko puolitettuna5000g8878kcal261.9g1670.3g90.2g179.3g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885