Äyriäispaella (Pirkka)

1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa

Akalliop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g787g708kcal133.7g27.5g11.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g16kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g23g202kcal0g0g22.5g0g
Paprika punainen 405g118kcal3.8g18.2g1.6g7.7g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g225g791kcal44.9g1.1g67.4g0g
Riisi tumma 382g1333kcal26.7g275.1g8.8g15.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3672g6338kcal420.6g649g224.4g46.6g
Valittu annoskoko1836g3169kcal210.3g324.5g112.2g23.3g
Annoskoko puolitettuna918g1585kcal105.2g162.3g56.1g11.7g
Arvot/100g100g173kcal11.5g17.7g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=450619