Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)120g456kcal0.6g7.8g48g0g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 244g836kcal24.8g170.6g2.9g8.5g
Vesi34g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys150g525kcal1.2g130.5g0g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore3g0.8kcal0g0.3g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g450g1539kcal72.4g0g137.2g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)45g171kcal0.2g2.9g18g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g450g167kcal40.5g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3672g8574kcal279.4g915.2g412.2g17g
Valittu annoskoko1836g4287kcal139.7g457.6g206.1g8.5g
Annoskoko puolitettuna918g2144kcal69.9g228.8g103.1g4.3g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922