Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer361g1859kcal14.1g202.1g108.3g19.1g
Voi 361g2618kcal4.3g1.4g293.4g0g
Sokeri 307g1245kcal0g306.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu397g500kcal43.7g1.2g35.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 411g1409kcal41.8g287.4g4.9g14.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3672g15261kcal207.8g1597g884.6g67g
Valittu annoskoko1836g7630kcal103.9g798.5g442.3g33.5g
Annoskoko puolitettuna918g3815kcal52g399.3g221.2g16.8g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834