Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr65g183kcal5.2g6.2g15.7g1g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g2157g3775kcal32.4g53.9g377.5g0g
Mutti paseerattu tomaatti4837g1548kcal82.2g222.5g4.8g0g
Valkosipuli 105g113kcal8.3g17g0.6g2.2g
Ruokaöljy keskiarvo 92g808kcal0g0g91.4g0g
Sipuli 392g119kcal4.9g18.8g0.8g6.7g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)2353g1765kcal423.5g11.8g23.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g16620kcal1113g660.4g1028.6g19.8g
Valittu annoskoko10000g8310kcal556.5g330.2g514.3g9.9g
Annoskoko puolitettuna5000g4155kcal278.3g165.1g257.2g5g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73513