Kotipulla (20 kpl taikina, 1 pikkupulla 46g)

Tässä versiossa jauhoina 1,5 dl grahamjauhoja + 6dl vehnäjauhoja.

Sekoita puolikas hiivapaketti kädenlämpöiseen maitoon (2,5 dl). Lisää puolikas teelusikallinen suolaa, 3/4 dl sokeria ja puolet jauhoista.

Sekoita niin että taikina saa ilmaa.

Vaivaa kimmoisaksi, lisää tarvittaessa jauhoja samalla.

Lisää pehmennyt leivontamargariini.

Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön.

Kun taikina on kohonnut (n.20 min kuluttua) voit alkaa käsitellä taikinaa ja pyöritellä pikkupullia.

Ota mukaan taikinaan loppuosa jauhoista hiljalleen tarpeen mukaan.

Kun pullat ovat kohonneet sopivasti lämpimässä, voitele munalla ja paista 200 asteessa (kevyen vaaleanruskeiksi, noin 10 min)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 4g5.8kcal0.5g0g0.4g0g
Vehnäjauho sunnuntai73g255kcal8.7g51.7g1.5g2.5g
Grahamjauho, 1 dl21g76kcal2.8g14.6g0.6g2.7g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen15g109kcal0g0g12.1g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.1g3.8kcal0.7g0.1g0g0.3g
Maito, Kevyt51g23kcal1.6g2.4g0.8g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana368g1062kcal28.6g165.8g30.8g11g
Valittu annoskoko184g531kcal14.3g82.9g15.4g5.5g
Annoskoko puolitettuna92g265kcal7.2g41.5g7.7g2.8g
Arvot/100g100g289kcal7.8g45.1g8.4g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=74187