Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 4.5g32kcal0.1g0g3.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen54g18kcal1.8g2.6g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai81g285kcal9.8g57.7g1.7g2.4g
Hiiva, 50g8.9g5.5kcal1.2g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g18g10kcal1.6g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]18g25kcal2.5g2.5g0.6g8.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana369g751kcal34g127.6g11.8g22g
Valittu annoskoko185g376kcal17g63.8g5.9g11g
Annoskoko puolitettuna92g188kcal8.5g31.9g3g5.5g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.6g3.2g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427