Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo334g2368kcal1g0.7g266.9g0g
Sokeri 227g921kcal0g226.6g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g667g2035kcal64.7g409g13.3g96.7g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Mustikka metsä- 480g211kcal2.4g30.7g2.9g15.9g
Sokeri112g455kcal0g112g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 13g45kcal0g10.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3680g12093kcal136.8g1584.8g566.2g225.6g
Valittu annoskoko1840g6047kcal68.4g792.4g283.1g112.8g
Annoskoko puolitettuna920g3023kcal34.2g396.2g141.6g56.4g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906