Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 67g357kcal0.6g0.5g39.9g0g
Sokeri 283g1148kcal0g282.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 433g1484kcal44.1g302.8g5.2g15.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)333g107kcal10g15.6g0g0g
Rypsiöljy 60g530kcal0g0g59.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 665g237kcal1.1g47.3g0.6g13.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3680g7726kcal111.6g1297.8g211.2g56.8g
Valittu annoskoko1840g3863kcal55.8g648.9g105.6g28.4g
Annoskoko puolitettuna920g1931kcal27.9g324.5g52.8g14.2g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247