Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 870g357kcal8.7g35.7g7g32.2g
Voi 1130g8200kcal13.5g4.5g919g0g
Suklaa tumma 3478g17966kcal135.7g1852.5g1078.3g184.3g
Vehnäjauho puolikarkea 609g2089kcal62g426.1g7.3g21.3g
Sokeri 1304g5294kcal0g1303g0g0g
Kananmuna kuoreton 2609g3721kcal326.1g7.8g267.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g75255kcal1092g7259.2g4558g475.6g
Valittu annoskoko10000g37628kcal546g3629.6g2279g237.8g
Annoskoko puolitettuna5000g18814kcal273g1814.8g1139.5g118.9g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353