Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1624g4908kcal291g787.6g16.2g173.8g
Sipuli 433g131kcal5.4g20.8g0.9g7.4g
Vesi6496g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7.6g21kcal0.8g2.9g0.3g2g
Sinappi 33g43kcal1.4g4.6g1.9g0.6g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 1407g1703kcal142.7g31.8g111.6g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g13613kcal882.6g1695.4g261.8g374g
Valittu annoskoko10000g6807kcal441.3g847.7g130.9g187g
Annoskoko puolitettuna5000g3403kcal220.7g423.9g65.5g93.5g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=217662