Hernekeitto ala hyasintti0

Paista liha ensin uunissa 150C 3 tuntia (lapapaisti ja kylki n. 3,2kg).

Poista lihan jäähdyttyä ylimääräiset rasvat.

Laita herneet seisomaan veteen edellisiltana.

Irroita luut lihasta ja laita ne kiehumaan tilkkaseen vettä niin, että luut miltein peittyvät.

Kiehuta n. tunti, poista luut liemestä.

Lisää herneseos ja sipuli, pippuri, suola (määrä riippuu siitä, onko liha jo valmiiksi suolattu).

keitä noin tunti.

Lisää lihat keitä n. tunti.

Lisää sinappi, keitä noin 5 minuuttia.

Voit jättää keiton hautumaan kannen alle, maku vain parantuu ja vatsa sietää sitä huomattavasti paremmin.

Keitosta saat miltein rasvattoman, mikäli poistat lihojen rasvat tosi tarkasti.

Rasvat saa parhaiten poistettua liemestä, kun otat lihan ensin pois ja sitten jäähdytät liemen.

Kaikki rasva tulee pinnalle nesteen jäähdyttyä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Hyasintti0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 300g907kcal53.8g145.5g3g32.1g
Sipuli 80g24kcal1g3.8g0.2g1.4g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.4g3.9kcal0.2g0.5g0g0.4g
Sinappi 6g7.9kcal0.3g0.8g0.4g0.1g
Lihakastike, ruskea kastike, sianlapa, ei rasvaa 260g315kcal26.4g5.9g20.6g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g2516kcal163.4g313g48.4g69.2g
Valittu annoskoko1848g1258kcal81.7g156.5g24.2g34.6g
Annoskoko puolitettuna924g629kcal40.9g78.3g12.1g17.3g
Arvot/100g100g68kcal4.4g8.5g1.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=217662