Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi816g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis874g979kcal192.4g0g26.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g23g170kcal0.2g0.2g18.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.4g0.3g1g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Ketsuppi, Heinz41g42kcal0.4g9.8g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g2618kcal393.6g67g90.6g5.2g
Valittu annoskoko1848g1309kcal196.8g33.5g45.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna924g655kcal98.4g16.8g22.7g1.3g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079