Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)301g1144kcal1.5g19.6g120.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 331g1007kcal29g183.4g6.3g46g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Hunaja 241g795kcal1.2g194.6g0g0g
Mustikka metsä- 903g398kcal4.5g57.8g5.4g29.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 57g192kcal0g46.7g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g7122kcal74g1015.6g264.2g153.4g
Valittu annoskoko1848g3561kcal37g507.8g132.1g76.7g
Annoskoko puolitettuna924g1781kcal18.5g253.9g66.1g38.4g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527