Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 195g670kcal19.9g136.8g2.3g6.8g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 150g251kcal11.3g6g19.5g3.9g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 7.5g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka271g257kcal46g1.4g6.8g0g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Paprika punainen 226g66kcal2.1g10.1g0.9g4.3g
Ananas, omassa liemessään 214g112kcal1.1g24g0g3g
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.7g0.5g16.9g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 301g128kcal10.2g14.4g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Emmental, punaleima 17%135g392kcal46g0g23g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g4622kcal340.6g417g162.6g40.6g
Valittu annoskoko1848g2311kcal170.3g208.5g81.3g20.3g
Annoskoko puolitettuna924g1156kcal85.2g104.3g40.7g10.2g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965