Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g2337g725kcal21.3g168.5g3.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1039g623kcal15.6g135g1g9.3g
Sipuli (kuorittu)519g140kcal6.8g24.9g1g8.8g
Oliiviöljy 140g1240kcal0g0g140.2g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g145g175kcal3.6g8.7g13.1g2.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)78g16kcal0g5.1g0g0g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g16g33kcal1.4g4.2g1.2g5.8g
Mustapippuri, annos 1g5.2g12kcal0.6g2g0.2g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g519g1350kcal77.9g1g114.3g0g
Vesi5194g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8626kcal254.4g698.8g548.6g52.2g
Valittu annoskoko10000g4313kcal127.2g349.4g274.3g26.1g
Annoskoko puolitettuna5000g2157kcal63.6g174.7g137.2g13.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850