Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g19g135kcal0g0g15g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 14g18kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Ruislese (10g)5g10kcal0.7g1.3g0.2g1.9g
Vehnäjauho, sunnuntai33g114kcal3.9g23.1g0.7g1g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Puolukka 38g15kcal0.2g2.5g0.2g1g
Maitorahka, Valio, 0,331g20kcal3.4g1.3g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)25g16kcal0.8g1.2g0.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 7.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana370g776kcal23g83.4g38.2g7.8g
Valittu annoskoko185g388kcal11.5g41.7g19.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna93g194kcal5.8g20.9g9.6g2g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.5g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557