Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g27g19kcal3.5g0.3g0.4g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g36g24kcal6.1g0g0.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 18g59kcal0.4g0.5g6.2g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g7.1g2.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Kukkakaali 3.6g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Lanttu 5.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g1.1g7.8kcal0g0g0.9g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g1.3g5.1kcal0g1.2g0g0g
Valkoviini kuiva 8.9g6.1kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 1g3kcal0.1g0.3g0.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka1.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana370g265kcal21g8.4g15.6g1.4g
Valittu annoskoko185g132kcal10.5g4.2g7.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna93g66kcal5.3g2.1g3.9g0.4g
Arvot/100g100g72kcal5.7g2.3g4.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609