Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 81g278kcal8.2g56.6g1g2.8g
Sokeri 35g143kcal0g35.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 21g145kcal0.1g0g16.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.1g10kcal0.3g1.9g0.2g0.9g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen42g14kcal1.4g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana370g1205kcal20.2g197.6g35.2g8g
Valittu annoskoko185g602kcal10.1g98.8g17.6g4g
Annoskoko puolitettuna93g301kcal5.1g49.4g8.8g2g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780