Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen3.2g23kcal0g0g2.6g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 38g8.6kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Lehtikaali 12g4.7kcal0.4g0.5g0.1g0.2g
Kesäkurpitsa zucchini 49g8.8kcal0.3g1.2g0.2g0.3g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g17g10kcal0.1g0.9g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana370g112kcal3g7.2g7.4g2.6g
Valittu annoskoko185g56kcal1.5g3.6g3.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna93g28kcal0.8g1.8g1.9g0.7g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612