Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 75g14kcal0.4g1.9g0.3g0.5g
Oliiviöljy 5.3g46kcal0g0g5.3g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Herne 38g26kcal1.9g3.5g0.1g1.2g
Ruokakerma Valio 5%38g23kcal0.4g1g1.9g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g28g28kcal5.1g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana371g277kcal15.8g13.6g16.8g3.8g
Valittu annoskoko185g138kcal7.9g6.8g8.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna93g69kcal4g3.4g4.2g1g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328