Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 38g152kcal0g37.5g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Hiiva 6.2g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 25g178kcal0.2g0.1g20g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g25g44kcal0.1g2.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana371g862kcal11.2g90.8g43.4g2.2g
Valittu annoskoko185g431kcal5.6g45.4g21.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna93g216kcal2.8g22.7g10.9g0.6g
Arvot/100g100g232kcal3g24.5g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854