Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 5.8g22kcal0.8g3.3g0.4g0.6g
Vehnälese 5.8g13kcal0.8g0.9g0.3g2.2g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Hermesetas-jauhe1.7g5.1kcal0g1g0g0.7g
Kananmuna kuoreton 8g11kcal1g0g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g4.8kcal0.5g0.7g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.5g4.2kcal0g0.8g0g0.6g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton2.9g9kcal0.7g0.3g0.6g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 7.3g24kcal0g5.9g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen95g31kcal3.1g4.6g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g29g47kcal1.3g4.7g2.5g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 10g4.3kcal1g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.9g6.6kcal1.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana371g378kcal21.6g47.4g9.2g8.6g
Valittu annoskoko185g189kcal10.8g23.7g4.6g4.3g
Annoskoko puolitettuna93g95kcal5.4g11.9g2.3g2.2g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258