Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai36g127kcal4.4g25.8g0.8g1.1g
Sokeri 18g72kcal0g17.8g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 0.7g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 14g4.2kcal0.4g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.8g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Raparperi 42g14kcal0.3g2.3g0g0.6g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 14g19kcal0.4g0.4g1.7g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g18g11kcal1.7g0.8g0.1g0g
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4.2kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana371g893kcal17.8g123.2g36g3.4g
Valittu annoskoko186g446kcal8.9g61.6g18g1.7g
Annoskoko puolitettuna93g223kcal4.5g30.8g9g0.9g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574