Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g42g104kcal7.6g0g8g0g
Lanttu 56g16kcal0.6g2.6g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana 17g5.5kcal0.1g0.9g0g0.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 14g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g3.9g4.7kcal0.1g0.2g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana371g289kcal17.6g12.8g17.2g3.6g
Valittu annoskoko186g144kcal8.8g6.4g8.6g1.8g
Annoskoko puolitettuna93g72kcal4.4g3.2g4.3g0.9g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059