Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g1248g337kcal16.2g59.9g2.5g21.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g35g36kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Rypsiöljy 67g596kcal0g0g67.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.3kcal0.1g0.6g0g0g
Kasvisliemikuutio 28g84kcal2.6g3.7g6.5g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g35g0.6g1.7g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 200g524kcal14.2g98.3g6.5g5g
Emmental juustoraaste valio187g730kcal54.3g0g56.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3700g4972kcal190.6g406.4g279.8g58g
Valittu annoskoko1850g2486kcal95.3g203.2g139.9g29g
Annoskoko puolitettuna925g1243kcal47.7g101.6g70g14.5g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877