Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1947g1482kcal36.6g301.8g3.9g19.5g
Porkkana 1947g636kcal12.1g108.2g3.9g49.6g
Vesi2596g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 78g689kcal0g0g77.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1298g428kcal42.8g63.6g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss1298g688kcal74g68.8g6.5g40.2g
Arkirae (Valio), annos 100g649g454kcal77.9g22.7g6.5g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas149g463kcal14.9g92.5g3.4g26.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20g20kcal1.5g3.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9721kcal519.6g1321.6g204.4g273.2g
Valittu annoskoko10000g4861kcal259.8g660.8g102.2g136.6g
Annoskoko puolitettuna5000g2430kcal129.9g330.4g51.1g68.3g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369